Werkgever / Werknemer

Iedereen kan te maken krijgen met een arbeidsconflict. Veelal een situatie waar beide partijen niet gelukkig mee zijn. Ook is het mogelijk dat dit uitloopt op een langdurige ziekteperiode, met vaak een verlammend effect op beide partijen.

Natuurlijk kunt u als u in een arbeidsconflict gewikkeld bent een juridische procedure starten. De ervaring leert echter dat er een groot risico bestaat dat dit uitdraait op een langdurig, kapitaal- en vaak ook respectverslindend proces. Vaak blijkt dat er aan het einde van zo’n procedure alleen maar verliezers zijn.

Is er dan geen benadering die recht kan doen aan beide partijen, die gelegenheid geeft om een goede, creatieve en vooral duurzame oplossing tot stand te brengen? Waarbij dus het probleem hard kan worden aangepakt, en de betrokkenen in hun waarde kunnen worden gelaten? Ja, deze mogelijkheid is er wel, en deze aanpak heet mediation.

Mediation

Onder begeleiding van de mediator gaat u als partijen gezamenlijke gesprekken voeren. Daarbij zijn er een paar voorwaarden en daarin schuilt dan ook meteen de kracht van mediation. De spelregels bij mediation gaan namelijk uit van vertrouwelijkheid en vrijwilligheid. Als deze door beide partijen zijn onderschreven –en dat gebeurt schriftelijk- ontstaat er een unieke situatie. De mediator zal er voor zorgen dat de juiste onderwerpen in de juiste volgorde ter tafel zullen komen. Hierbij zullen ook de moeilijke onderwerpen niet uit de weg worden gegaan. Voor u is het belangrijk dat datgene wat voor u belangrijk is helder wordt gemaakt. Alleen zo kan het proces van het vinden van een ook voor ù acceptabele oplossing een eerlijke kans krijgen.

Indien u meer wilt weten over mediation, dan kunt u mij benaderen voor overleg of aanvullende informatie. Ook kunt u een (gezamenlijke) afspraak maken voor een oriënterend gesprek, geheel vrijblijvend en zonder kosten. Dan kunt u daarna een besluit nemen over het wel of niet inzetten van mediation.

. 

Login

Nieuwsbrief

Gecertificeerd

pms

snip

t

trans

werk

Go to top